top of page
Vårt team: Programs
Kristina.jpg

Kristina Dziedzic Wright,

Daglig Leder.

Kristina har to mastergrader fra Universitet i Illinois, Chicago, USA og er i ferd med å fullføre en doktorgrad fra Universitet i Leicester, Storbritannia. Hun har over tjue års erfaring fra å arbeide med ideelle og ikke-statlige organisasjoner i Nord-Amerika, Sør-Amerika, Asia og Afrika. Hun var tidligere administrerende direktør for Murphy Scholarship Foundation i Chicago og medlem av City of Elgin Cultural Arts Commission i Illinois, USA.


Fra 2005 til 2010, var hun utviklingsdirektør for the Graduate College ved Universitet i Illinois, Chicago hvor hun initierte og implementerte «Project Global Village» for å engasjere lærere og studenter i humanitær bistand.


Fra 2015 til 2017, meldte Kristina seg frivillig med Teach North Korean Refugees i Sør-Korea og var i rådgivende styre for «Conviva Brazil» - en ideell organisasjon som arbeider med og støtter risikoutsatte økosystemer og lavinntektssamfunn i det østlige Amazonas. Hun hjalp til med å organisere «Korea-Amazon Encounter» programmet i Seoul og var med å stifte International Faculty Association ved Seoul Nasjonaluniversitet, samt satt som styremedlem og kasserer.


Siden 2017 har hun også sittet i styret for Open Heritage, en Cape Town-basert NGO som skaper digitale løsninger for forvaltning av kulturarv over hele Afrika. Hun utvikler for tiden et digitalt kulturarvsprosjekt ved Hano Academy i Mogadishu for å lære opp somaliske studenter i bevaring og formidling av deres materielle kultur og muntlige historie.


Som administrerende direktør for P4TN bringer Kristina med seg sin lidenskap for samfunnsutvikling og tverrkulturell utveksling sammen med flere tiår med internasjonal erfaring for å implementere organisasjonens visjon om å fremme flerkulturelt mangfold i Norge og fremme transkulturell forståelse mellom nordmenn, flyktninger og andre innvandrere.

VÅRT TEAM I UGANDA

Vi er tilstede der hjelpen trengs som mest

Vårt team: Uganda
Ameny Daniel, Khalid.jpg

DANIEL AMENY [KHALID]
Daglig leder

Khalid har en Bachelor i statistikk og en Master of Science grad i miljøhelse fra Makerere og Nkumba Universitetene. Han er medstifter av P4T I 2007 og har virket som Prosjektleder fra 2012 – 2019. Han er for øyeblikket den daglige lederen av P4TUganda.

Khalid har bodd i Uganda som flyktning i over 20 år etter å ha flyktet fra borgerkrig i Kongo i 1997. Bare 10 år gammel ble han skilt fra familien og alle han noen gang har kjent til et ukjent sted for å overleve. Bare sammen men broren sin kom han seg til Uganda med en militærtransport.

10 år senere, i 2007 ville han og noen venner endre på den svært utbredte troen på at «vi skal reise hjem neste år» som de opplevde blant sine medflyktninger. De innså at muligheten for å reise hjem ikke lenger var et alternativ, og de mente at det var på tide å begynne å se fremover mot en ny fremtid.

 

Slik så P4T dagens lys med en visjon om å styrke felleskapet til å bli sunt, trygt og selvforsynt gjennom å tilby kunnskap og ferdigheter. Til dags dato tilbyr P4T kvalitets utdannelse til over 500 flyktningbarn, styrker mulighetene for egen inntekt til sårbare kvinner og ungdom, gitt økt kunnskap om helse, og hatt helsecamper, i tillegg til å tilby støttetjenester i felleskapet til de svært sårbare i Kyangwali Refugee Settlement og vertssamfunnet rundt.

 

Khalid har tidligere gjort en innsats i forskjellige stillinger med MIFUMI (Monitoring and Evaluation Coordinator for SURGE Program), Nkumba university (Foreleser ved School of Sciences) samt ved Datasoft Consultancy (Research and Statistics Consultants).

 

Hans utdannelse består av 2 DAFI; Bachelor 2008 – 2011 og Master 2013 – 2015. Hans forskning innen effektiviteten ved solarenergi på hustak ga ham en Chancellor's Best Masters Dissertation pris fra Nkumba Universitetet i 2015. Khalid er også en Tony Elumelu Entrepreneurship Programme alumn fra 2016, og i 2018 gjennomførte han et 2 ukers Global Learning Seminar av Kolping e.V i Tyskland.

bottom of page