top of page
Søk
  • p4tnorge

Yrkesopplæring (VST)

Yrkesopplæring (VST); En ny innovasjon for å supplere kontantutdeling som fremmer selvhjulpenhet blant flyktninger i Uganda.Månedlig mottar flyktninger kontantutbetalinger ($4) fra World Food Program/UNHCR, noe som helt klart er svært lite for å dekke matbehovet til en person med tanke på de økonomiske vanskelighetene og de stigende prisene på råvarer.


For å løse dette, implementerer P4T med finansiering fra Arnhold de la Camara Foundation og The Altenburg Foundation en innovativ tilnærming for å sikre at flyktninger har flere inntektskilder. Dette har blitt oppnådd gjennom innføringen av yrkesopplæring, en tilnærming som lar flyktninger og ugandiere utvide sine økonomiske muligheter for et bærekraftig levebrød. P4T lærer opp de mest sårbare, men lidenskapelige ungdommene og kvinnene i markedstilpassede yrkeskunnskaper innen skreddersøm, snekring og håndverkslivsferdigheter. De blir også utdannet innen entreprenørskap, bedriftsledelse, bokføring og markedsføring.


«Jeg er veldig glad for å ha fått utbytte av dette prosjektet, VST. Etter opplæringen følte jeg meg bemyndiget til å starte min egen skredderforretning. Jeg trenger ikke tigge fra naboene mine lenger. Jeg lager produkter som kjoler, skjorter, skoleuniformer og andre moter. Etter å ha produsert tar jeg disse klærne til markedet og selger dem, men jeg lager også skoleuniformer for P4T barnehage og barneskole, sier Rebecca, en av 2022 VST Prosjektdeltakere.

.

Emmanuel som var den beste studenten i det første kullet med VST-opplæring, ville ikke være den eneste som drar nytte av programmet. På grunn av de positive endringene prosjektet hadde i livet hans, trente Emmanuel også de fleste av de andre i hans lokalsamfunn i tømrerarbeid. Nå drar tre av dem også nytte av fruktene av yrkesopplæringen sin, ettersom de er i stand til å produsere møbler som skolepulter, stoler, senger, bord og andre produkter og selge dem for å tjene penger for å støtte familiene deres. Emmanuel sier, “Jeg var i stand til å hjelpe min mor med å kjøpe mat som kjøtt, fisk og betale skolemateriell for min unge søster og bror slik at de kan fortsette på skolen sin”. Emmanuel som droppet ut av skolen etter at faren døde er en av de 55 mottakerne som så langt har fått opplæring i yrkeskunnskaper med støtte fra The Altenburg Foundation og midler fra Arnhold de la camara Foundation. Jeg er takknemlig og takknemlig for Altenburg Foundation og andre P4T-givere, dere har fått meg til å realisere potensialet mitt, jeg ser (at) min søster og bror vil videreutdanne seg. Jeg ber bare om at P4T skal støtte meg med startkapital for å etablere mitt snekkerverksted, fortsetter Emmanuel.“Treningen var alt jeg håpet den skulle være. Jeg lærte blant annet å lage senger, skolepulter, stoler, bord, papp. Jeg fikk noen gründerferdigheter som hvordan markedsføre og selge produkter. Etter å ha laget møbelprodukter under opplæring, tok vi dem ut på markedet sammen med andre P4T-ansatte og diskuterte med potensielle kunder. Som et resultat fikk jeg førstehåndserfaring om hvordan man snakker om produktet, hvordan man markedsfører det godt og hvordan man forhandler for rettferdige priser og sikrer at både kunden og jeg ikke blir lurt i prosessen. Jeg vil starte mitt eget verksted for å samle inn penger til å trene mine medungdommer og se søsknene mine gjennomføre en utdanning”.

1 visninger0 kommentarer

Commentaires


Nytt og fortellinger
bottom of page