top of page
Søk
  • p4tnorge

Rent vann sørger for liv og håp for flyktninger i Uganda


I Kyangwali flyktningbosetting har dårlig vannkvalitet og mangel på vann i flyktningleiren skapt en "krise innenfor krisen", som forårsaker utbrudd av vannbårne sykdommer, som kolera, tyfus, malaria og hepatitt.


Med støtte fra International Volunteers i 2021, konstruerte vi 6 vannbrønner som forbedrer livene til over 10 000 mennesker. Vi er glade for å ha vært vertskap for en WASH International Volunteer Mr Nathan, grunnleggeren av A Ripple humanitær NGO som gir WASH (vann, sanitær og hygiene) og medisinsk behandling.


Nathan er ekspert på WASH-utvikling. Han reiste for å redde livet til flyktninger og ugandiere som sliter med sykdommer på grunn av utrygge vannbrønner, som brukes til drikkevann. Nathan startet med å besøke vannbrønner i samfunn og skoler som Kasonga barneskole, P4T barneskole og Rukundo barneskole, hvor han samarbeidet med skolemyndighetene om WASH-relaterte problemer på skolene deres.Nathan og P4T-teamet besøkte vannbrønnen nær "P4T guest house i blokk 75, Kyebitaka village". Han informerte menneskene vi møtte ved vannbrønnen om sikkerheten og bærekraften til vannpunktet. Han tok små dråper vann for å teste kvaliteten og sikkerheten til det. Et eksperiment ble utført for å teste om det er bakterier tilstede i vannet. Testen tok 24 timer for å bli ferdig. Vi var i stand til å teste vannet fra brønnen. Dessverre testet det positivt for patogener, noe som betyr at ikke bare skolen i nærheten, men det omkringliggende samfunnet jobber hardt for å hente vann fullt av bakterier som kan forårsake skade hvis den ikke behandles. Flyktningsgutter og -jenter sliter med å frakte utrygt vann fylt med bakterier til familien for å drikke, sa Nathan etter at resultatet av vannprøven var klart.


Nathan la til rette for WASH-opplæring for skolelærere og deres elever som vil gå og innføre de nye ferdigheter og kunnskapene på deres egne skoler. Deltakerne fikk nødvendige ressurser inkludert vannfiltre som vil hjelpe både lærere og elever å få tilgang til rent vann fritt for bakterier.

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Nytt og fortellinger
bottom of page