top of page
Søk
  • p4tnorge

Optiker Mohammed leverte gratis øyeundersøkelser


Optometrist Mohammed ga gratis øyeundersøkelser og gratis briller ved Eye Clinic i Uganda.


Dr. Mohammed er en optometrist som kommer fra Egypt. Øyeklinikken ble satt opp ved P4T School og UNHCR/regjeringsstøttede sykehus, hovedsakelig Kyangwali Health Center IV og Maratatu Health Center III implementert av P4T i samarbeid med MTI som fører tilsyn med disse sykehusene.


Øyeklinikken vurderte over 260 pasienter av over 500 som trengte hjelp og 200 personer fikk gratis briller. Vi takker Dr. Mohammed som jobbet overtid uten å ha pauser hver dag.


Synshemming er et betydelig helseproblem i Uganda, spesielt i flyktningleirer hvor de mangler fasiliteter og ressurser som trengs for å behandle øyeproblemer. Blindhet kan forebygges og behandles, men hundrevis av mennesker i Kyangwali flyktningbosetting og vertssamfunn er fortsatt i fare for synstap på grunn av mangel på øyepleietjenester. Vi takker International Volunteers-koordinatoren Dr, Tayseer for å få gjennomført Mission of Hope II.


50 år gamle Kwerema Edrona Ugandan fra landsbyen Ngogoli 1 i Kyangwali sub-fylke tilbrakte fem år med øyeproblemet og kunne ikke se. Jeg klarte ikke å hjelpe barna mine med å gjøre leksene sine, det var vasnkelig når ingen kunne støtte barna mine i å gjøre skolearbeidet deres, sa Kwerema. Jeg fikk gratis briller etter at øynene mine ble undersøkt av Dr. Mohammed.


I dag er Kwerema i stand til å hjelpe barna sine med skolearbeidet og kan se klart. Hundrevis av ugandere og flyktninger akkurat som Kwerema lider av øyesykdommer og eier ikke briller fordi de er veldig dyre. Dette var det første oppdraget noensinne for å tilby gratis øyebehandling og briller. Jeg takker de hvite menneskene og P4T for at de smilte til ansiktet mitt etter 5 år med mørke.

Dorcas Furaini er 40 år og flyktning fra Den demokratiske republikken Kongo. Hun ankom Kyangwali flyktningleir i 2015. Dorcas er kvinnelig leder i New Apostolic Church, men øyeproblemene hennes påvirket arbeidet hennes.


Øyensykdommen min startet i 2019 etter at diabetessykdommen foverret seg. Jeg gjennomgikk mye smerte i 3 år til i dag da jeg hørte at P4T skulle være vertskap for internasjonale leger. Faktisk kom jeg til P4T-kontoret klokken 04:00 da folk fortsatt sov. Over 2000 barn, menn og kvinner ventet alle på Mohammed Optometrist. Jeg fikk gratis øyesundersøkelse og gratis briller, nå kan jeg gjøre arbeidet mitt med selvtillit fordi jeg kan se og lese bibelen min på en annen måte enn før da jeg ikke kunne lese. Dorcas ba P4T om å organisere et nytt oppdrag for å hjelpe flere mennesker med øyerelaterte sykdommer.

3 visninger0 kommentarer

Comments


Nytt og fortellinger
bottom of page