top of page
Søk
  • p4tnorge

Alliance's historie

Oppdatert: 7. mai 2022

Alliance Mwineza er en 19 år gammel flyktning fra Rwanda. Hun drømmer om å bli advokat og en talskvinne for jenters utdanning.


Hun var enda ikke født da hennes foreldre som er fra Rwanda flyktet fra vold i Kongo.

Alliance ble født og har vokst opp som den eldste av 5 barn i Kyangwali Refugee Settlement.


Hennes mor Harriet's landsby ble angrepet av opprørere og de ble tvunget til å flykte fra deres hjem i Kongo midt på natten med kun de klærne de hadde på seg sammen med morens foreldre, 5 søstre og 2 brødre. Naboene deres ble drept med macheter og husene ble brent ned.


«Livet var vanskelig for oss her i flyktningleiren uten mat, uten medisiner og ekstrem fattigdom. Jeg har heller aldri at mulighet til å gå på skolen», sier Alliance's mor som ble giftet bort da hun var bare 19 år gammel i 2002.


Foreldrene til Alliance bestemte seg for og kjempet for at deres barn skulle få gå på skolen. Hennes far slet med å finne seg en jobb, men alt han kunne få var tungt gårdsarbeid fra tid til annen. Han jobbet hardt der han kunne, og ga aldri opp. Hans viktigste mål var å sørge for mat til familien og penger til å sende barna på skolen.


Da P4T startet grunnskolen sin i 2016, var Alliance en av de første som møtte opp til undervisning. Hennes lese- og skriveferdigheter var på et lavt nivå, og hun var redd for å snakke i klassen og unngikk å gå på skolen av og til på grunn av dårlige karakterer. Skolen meldte Alliance inn i Debattklubben, og fem måneder senere var hun blitt meget dyktig. «Skoledebattene hjalp meg mye. Jeg snakker nå godt engelsk og har selvtillit når jeg snakker offentlig», sier Alliance. Hun elsker engelsk og var den beste talerne ved Inter-Schools Debate Competition i Kyangwali Refugee Settlement.


Klassene var ikke overfylte og lærerene hadde mulighet til å fokusere på alle elevene slik at de kunne bli bedre. På Alliance's tidligere offentlige skole var det over 200 elever og kun en lærer og det var vanskelig å konsentrere seg.


I 2018 ble hun valgt til School Head Girl ved skolen. Hun ga råd til jentene og ble en talsperson for deres rettigheter. Hun ønsker å være en rollemodell og har gode evner til å snakke for jenters rett til utdanning i lokalmiljøet.


Over 90% av jentene blir giftet bort og får barn før de har mulighet til å starte på videre utdanning. «Det er vondt å se unge jenter i 14-15 års alderen bli gravide i stedet for å gå på skolen», sier Alliance.


«Jeg ønsker å bli advokat og arbeide i finansdepartementet i mitt hjemland for å gjøre slutt på korrupsjon, og kjempe for jenters og kvinners rettigheter til utdanning». Hun er nå medlem i P4T Alumni Association der hun virker som kasserer. Hun liker å synge og danse, og P4T har hjulpet på hennes syngeferdigheter gjennom skolekorklubben, og hun synger i en lokal musikkgruppe (Holy Family Group) som fremfører gospelsanger. Du kan se Alliance synge her: https://youtu.be/XErGATD1hFw. «Jeg er så takknemlig for den styrken P4T har gitt meg», uttaler Alliance.


Hun fullførte grunnskolen med gode karakterer som gjorde henne i stand til å starte på ungdomsskolen. Hennes foreldre klarte ikke å betale for videre skolegang, men Alliance ble støttet finansielt gjennom P4T takket være sponsormidler fra Mission of Hope.

Hun er også takknemlig overfor alle menneskene som har gjort hennes drøm om utdanning mulig; «Mange mennesker har støttet meg. Min familie, lærere og min skolekamerater. Jeg hadde en score på 21 ved Primary National Examination i 2021, og kunne derfor starte på min videre utdanning. Jeg er så glad for at min utdanningsreise går så bra».

Vi er alle stolte av Alliance nå som hun er i gang med ungdomsskolen! Vi er glade for å se hennes fremgang, og er takknemlige for å ha spilt en rolle i hennes suksess. Takk til alle våre frivillige og supportere som gjør slike øyeblikk mulige.

Utdanning former en ny generasjon av fremtidens ledere som kan gjøre en forandring i deres samfunn og finne løsninger på flyktningsituasjonen.


Hjelp barn og ungdom som Alliance til å få en utdanning


Ved å gi en donasjon eller støtte vårt arbeid i Kyangwali Refugee Settlement i Uganda, kan vi sørge for at flere barn og unge for en utdannelse og en bedre fremtid. Du kan lese mer om hvordan du kan bidra HER:
11 visninger0 kommentarer

Comments


Nytt og fortellinger
bottom of page